Siemens Healthineers anunță aprobarea Agenției pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) a syngo Virtual Cockpit, o platformă privată de comunicare securizată pentru vizualizarea și achiziția imaginilor și colaborarea în timp real între profesioniștii din domeniul sănătății de la mai multe unități medicale. Software-ul le permite utilizatorilor să se conecteze la scanere de tomografie computerizată (CT), rezonanță magnetică (RM), tomografie cu emisie de pozitroni (PET), CT cu emisie de fotoni individuali (SPECT), PET/CT, SPECT/CT și PET/RM produse de Siemens Healthineers dar și de alți furnizori de echipamente, indiferent de locație. 

syngo Virtual Cockpit este primul și singurul software de scanare de la distanță universal (care acceptă echipamente de la mai mulți furnizori) care primește aprobarea FDA (FDA clearance) ca produs medical. Această tehnologie este disponibilă și deja funcțională și în România, în segmentul privat.

Cu syngo Virtual Cockpit, tehnicienii radiologi pot utiliza funcționalitățile audio, video și chat în timp real pentru a efectua scanări sau pentru a oferi asistență pentru până la trei scanere diferite aflate la distanță, simultan. Prin detașarea tehnicienilor la mai multe locații în acest mod, furnizorii de servicii medicale pot compensa deficitul curent de tehnicieni, precum și standardiza îngrijirea, pentru a obține o consecvență a diagnosticării la nivelul întregului sistem de sănătate. Această standardizare poate duce la o diagnosticare mai exactă a pacienților. În plus, pe lângă facilitarea scanării în afara unității și asistenței de scanare, syngo Virtual Cockpit poate fi utilizat pentru realizarea de instruiri ale personalului la locul de muncă, în unități aflate la distanță.

drmax.ro/

De asemenea, prin creșterea disponibilității locale a imagisticii avansate, syngo Virtual Cockpit poate genera beneficii pentru pacienții din suburbii și din zonele rurale care altfel ar fi nevoiți să călătorească pe distanțe lungi pentru scanări mai complexe.

„Prin aprobarea de către FDA a syngo Virtual Cockpit, Siemens Healthineers se bucură să le ofere clienților săi prima și singura soluție universală de scanare de la distanță, pentru modalități multiple, aprobată de FDA”, declară Peter Shen, directorul pentru digitalizare și automatizare al Siemens Healthineers America de Nord„Această aprobare a FDA înseamnă că clienții noștri pot utiliza syngo Virtual Cockpit pentru operațiunile lor de scanare de la distanță având chiar și mai mare încredere că utilizează o soluție cu performanță dovedită – una care prioritizează siguranța și accesul facil la pacienți, abordând în același timp provocările operaționale și de personal.”

syngo Virtual Cockpit este un dispozitiv medical aprobat de FDA care încă nu este disponibil în comerț în toate țările, iar oferta de servicii nu poate fi garantă din cauza unor aspecte legate de reglementare sau din alte motive. Vă rugăm să contactați organizația Siemens Healthineers locală pentru detalii suplimentare.

Pentru mai multe informații privind syngo Virtual Cockpit, vă rugăm să vizitați siemens-healthineers.us/syngo-virtual-cockpit