Într-un pas important pentru peisajul medical românesc, Grupul ARES și Brain Hospital au achiziționat Spitalul de Chirurgie Cardiovasculară Monza, anterior sub umbrela Policlinico di Monza. Această mutare strategică consolidează poziția Grupului ARES și Brain Hospital în domeniul cardiologiei intervenționale și neurochirurgiei, aducând împreună expertiză și resurse pentru a oferi soluții inovatoare pacienților.

Luca Militello, CEO Policlinico di Monza, a subliniat: “Echipele Monza, ARES și Brain lucrează deja de mulți ani împreună și suntem încrezători că această echipă va funcționa în continuare foarte bine, pentru a oferi pacienților soluții inovatoare pentru rezolvarea unor afecțiuni complexe.”

Spitalul Monza, inițial deschis în 2012 în apropierea Arenei Naționale, a fost un centru de excelență în chirurgie cardiovasculară, beneficiind de o investiție inițială de 40 de milioane de euro. Această unitate medicală a devenit un punct de referință pentru o gamă largă de servicii medicale, inclusiv cardiologie, neurochirurgie cerebrală și vertebrală, chirurgie spinală, pediatrică, ORL, ortopedie, oncologie și ginecologie.

drmax.ro/

Prin această tranzacție, Grupul ARES și Brain Hospital au fost consiliați de RTPR pentru aspecte legale, TS Partners și Contradiction pentru aspecte financiare și fiscale, în timp ce REC Immpuls a oferit suport tehnic, iar Quest Partners a gestionat evaluarea. Brain Hospital a beneficiat de asistența avocatului Alex Codrea și a firmei Popovici Nițu Stoica & Asociații, în timp ce Policlinicco di Monza a fost reprezentat de Cumpănașu & Asociații.

Cu o rețea existentă de 10 săli de angiografie în 7 centre din țară și 3 clinici multidisciplinare, Grupul ARES a încheiat anul trecut cu afaceri de 17,6 milioane de euro și estimează pentru acest an depășirea pragului de 20 de milioane de euro. Împreună cu Brain Hospital, Grupul ARES devine acum MONZA-ARES, consolidându-și poziția în fruntea inovației medicale din România.

Brain Institute, parte a acestei tranzacții, a fost fondat în 2013 în cadrul Spitalului Monza, specializându-se în neurochirurgie cerebrală, rino-neurochirurgie și chirurgie ORL. Cu aproximativ 2000 de intervenții de neurochirurgie și ORL anual, Brain Hospital rămâne un punct de referință în domeniul sănătății cerebrale.

Datele publice arată că Centrul Medical Policlinico di Monza a înregistrat o cifră de afaceri de 222 mil. lei și pierderi de 26,8 mil. lei în 2022, cu 408 angajați la nivel local. O nouă etapă începe acum, cu Grupul ARES și Brain Hospital aducând o perspectivă proaspătă și angajament în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate.