In cadrul unei importante dezbateri cu tema “Egalitatea de șanse în era digitală – influența tehnologiei asupra calității vieții românilor”, organizată de Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și CIPRA, Mihaela Onofrei, CEO și co-fondatoare Apollo AI Technologies, a prezentat instrumentele dezvoltate de compania sa și a subliniat importanța utilizării tehnologiei în domeniul sănătății, punând accent pe etică și calitatea datelor.

Compania Apollo AI Technologies se distinge prin dezvoltarea de chatboturi avansate pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferindu-le acestora oportunitatea de a accesa cu ușurință volume mari de date corelate. Chatboturile Apollo AI îmbină analiza tradițională cu cele mai recente tehnici de colectare a datelor, folosind algoritmi de inteligență artificială.

Unul dintre produsele emblematice ale Apollo AI Technologies este Diabeta, prima interfață conversațională adresată diabetologilor. Aceasta a fost aprobată de către ANMDM (Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România) și a fost dezvoltată inițial pentru specialiștii în diabet, dar este acum utilizată și de către medici din alte specialități. Proiectul a implicat o echipă multidisciplinară din domeniul medical, inteligență artificială și comunicare, sub coordonarea dnei conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

drmax.ro/

Un alt instrument dezvoltat de Apollo AI Technologies este Pharmachat, o interfață inteligentă care furnizează informații despre orice medicament avizat din România. Pharmachat oferă răspunsuri precise la întrebări legate de toate medicamentele disponibile în țară, bazându-se pe documente actualizate continuu pentru a furniza numai informații corecte. Cu ajutorul algoritmilor avansați de inteligență artificială, Pharmachat extrage informații din peste 8.500 de documente oficiale despre medicamente autorizate în România și furnizează în mod instantaneu răspunsuri despre peste 1,7 milioane de interacțiuni medicamentoase.

Mihaela Onofrei, CEO și fondatoare Apollo AI Technologies, a subliniat faptul că toate produsele dezvoltate de companie au primit aprobarea ANMDM și sunt create cu implicarea unei echipe de medici de renume. Această abordare interdisciplinară asigură calitatea și relevanța produselor în contextul asistenței medicale.

La evenimentul “Egalitatea de șanse în era digitală“, organizat de Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și CIPRA, au participat membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai Guvernului și instituțiilor guvernamentale, precum și reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor nonguvernamentale. Programul dezbaterii a inclus prezentări și discuții susținute de personalități importante din domeniu, precum doamna Raisa Enachi, președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul Constantin Bratu, președinte CIPRA, doamna Natalia Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gianina Șerban, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul Ovidiu Iosif, director executiv al Asociației Joc Responsabil, doamna Mara-Daniela Calista, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și domnul Ionuț Tănase, Head of Public Affairs BAT.

Apollo AI Technologies rămâne angajată în dezvoltarea și promovarea soluțiilor tehnologice inovatoare în domeniul sănătății, cu un accent deosebit pe calitate și etică, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții românilor.

Produsele dezvoltate de Apollo AI Technologies au fost dezvoltate cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – IngelheimMedtronicAlphega Farmacie, companii puternice din domeniul sănătății. Astfel, echipa Apollo AI Technologies rămâne angajată să ofere informații medicale de calitate, să transforme modul în care este abordat domeniul sănătății și să aducă beneficii profesioniștilor din sănătate și pacienților lor.